30. elokuuta 2013

Uusi projekti. Talo nro 4!


Tässä talo löytöhetkellä!


Tapetit hiottu ja pölyä keräävä yläkerran 'kokolattiamatto' revitty pois.


Pohjamaalattu. Ruskeat muoviovetkin saivat hiomisen jälkeen valkoisen maalin. Etureunan listat vaikuttivat varmaan ennen valkoisilta, mutta eivät enää seinien ja lattian maalaamisen jälkeen. Keltaisiksi muuttuneet listat maalattiin nekin hionnan jälkeen valkoiseksi.  


Tapetoinnit on tehty kaikkialle muualle paitsi wc tiloihin, joka odottaneen inspiraatiota. Lattialaudoitus on biltematikkua, jonka reunat pyöristin mattopuukolla ja hioin hiomapaperilla ennen maalausta. Sain kuluneen lankkulattian tunnelman. Lattiamaali on vaaleaa roosaa, sitä kun sattui sopivasti olemaan tyttären huoneen seinän maalauksen jäljiltä.



Portaiden runkona on alkuperäiset portaat. Nekin piti maalata, kun olivat kellastuneet. Askelmat on päällystetty lattialankulla. Kaikki kaiteet olivat talosta hävinneet. Olin joskus vuoleskellut toiseen projektiin kaidepuita jäätelötikuista, ne sijoitin portaikkoon ja yläkerran kaiteeseen. Aika tavaran kaupitsee! Portaiden alle tulee ruokavarasto. Siinähän kävi niin, että hoksasin hyllyjen sijoittamisen vasta kun olin liimannut portaikon paikoilleen... Ovikin on olemassa, mutta saranoiden liimaukset pettivät. Nyt odotellaan hetipitiliima-tilausta tulevaksi kaupasta.



Rakennustarkastajakin kävi syynäämässä talon ja antamassa luvan sisustamisen aloittamiselle. Herra Felix oli sangen tarkka, kävi läpi kaiken katonrajaa myöten, portaiden kantavuuskin häntä huoletti. Loppulausunnossa hänellä oli vain yksi huomautuksen sana ulkokatto olisi hyvä olla ennen syyssateiden alkua

8. elokuuta 2013

Minilokerikko teon alla

Tarttuipa päivänä muutamana talonyhtiön roskiksilta käteeni ehjä mäntypuinen lokerikko, joka oli kellastunut ja hyvin pölyinen. Ehjä ja muuten puhdas kun oli, keräsin sen parempaan talteen tulevaa uusiokäyttöä varten. Tyttärellekään se ei kelvannut. Annoin ajan kulua, kunnes muutama viikko sitten keksin sille käyttötarkoituksen. Ja eipä tittenkään ole kuvaa lokerikosta alkuperäisessä kuosissaan!



Tarkoitukseni on kerätä sinne itsetehtyjä nukkekodin pienesineitä. Pleksi tulisi lokerikon suojaksi. Se on sitten toinen juttu, mihin tuon sijoittaisin... Laitan tarkempia kuvia, kun lokerikossa on joka lokerossa täytettä.

7. elokuuta 2013

Uusi kirjahylly

Isähiiri sai viimeinkin uuden kirjahyllyn työhuoneeseensa, siitä hän on haaveillut pitkään. Tästä linkistä voit vilkaista entistä työhuonetta. Kaikki kirjat ovat saaneet paikkansa ja uusillekin on hieman tilaa.




Nyt on työhuoneeseen tilauksessa kaksi työtuolia, itselle kirjoituspöydän ääreen ja ompelukoneen eteen. Tällä hetkellä täytyy käydä lainaamassa tuoli keittiöstää.




Kirjahyllyä kerrakseen

Tiheikön väen työhuoneen takaseinälle tein jo tovi sitten kirjahyllyn. Bilteman tikut olivat materiaalina. Hyllyn syvyys on kahden tikun levyinen, liimana käytin erikeeperiä.  Hyllyn tausta on pahvia, pikkulaatikot balsaa. Itse tykkään käyttää puunkäsittelyssä vedellä ohennettua silkkiväriä. Se jättää mukavan kuultavan pinnan.
 
 
Hylly oli värikäsittelyn jälkeen liian 'modernin' näköinen minun visiooni. Pyöristelin askarteluveitsellä kantikkaita hyllynreunoja ja hioin kevyesti hiekkapaperilla. Lopputulos oli haluttu. Hylyyn pitäisi vaan saada lisää tavaraa.