16. huhtikuuta 2014

Korituolikokeilu

Netissä surffaillessani silmään pisti ohje helposta korituolista, jonka pohjana oli jugurttipurkki tai vastaava. Toteutus odotutti vaan sopivaa aikaa.
 

Tovi sitten lähimarketin jugurttihyllyssä pisti silmääni korituoliksi sopiva malli. Toffeevanukasta taisi olla...


Yläreunan kova reunus leikataan varoen pois. Suikaloidaan noin puolen sentin levyisiksi 'loimiksi' leikaten tuohon peukalon alla olevaan reunaan asti.

 
 Sitten työ ja innostus veivät mennessään ja kuvat työvaiheista tuosta väliltä jäivät ottamatta. Kudelanka ohutta hauenkoukkulankaa. Sopii varmaan kalalanka ja muutkin sileät langat.


Nelinkertaisesta langasta letitetty letti kiertää peittäen reunat. Sitä ennen yläreunan langat ja letin leikatut päät on käsitelty sivellen vedellä ohennetulla Erikeeperiltä.

 
Takana kuultaa hieman vanukaspurkin väri. Onhan tämä mahdollista maalata.


Korkeus 5,5cm ilman jalkoja. Leveys yläreunassa 7,5cm.


Spray-maali ei ainakaan tähän lankaan tarttunut. Oli outo tunne, kun tuolia sprayatessa pöydän suojana oleva sanomalehti värjääntyi, mutta tuolin väri pysyi ennallaan...! Piti maalata kalustemaalilla, se pysyi.

 
Tuolin jalat ovat kudelangalla kieputtamalla päällystettyä paksua rautalankaa. Ne kiinnitettiin rautalangalla tuolin pohjaan.

 
Valmis tuoli.

2. huhtikuuta 2014

Uusi vessa ja kodinhoitohuone

Remontti Sinikulmassa jatkuu edelleen. Sinne rempattiin jo taannoin uusi olohuone vanhan takkahuoneen tilalle. Samoin vanha wc sai väistyä uutukaisen saunan tieltä.

Tässä on vanha olohuone jokunen vuosi sitten. Lasten leikeissä järjestys muokkaantunut useaan otteeseen.

Nyt tila on puolitettu ja toiseen puoliskoon tulee yhdistetty vessa sekä kodinhoitohuone. Täsä tila uudelleentapetoinnin ja väliseinän asennuksen jälkeen.

Laattana on alelaarista löytynyttä oikeaa mosaiikkilaattaa.

Peilihylly on alunperin pieni puurasia, jossa on ollut jotakin jouluisia pieniä koristeita. Allaskaappi on sytyketikkua. Pöytälevyyn pitäisi saada vielä reikä altaalle. Suunnitelmat muuttuvat työn edetessä. Löysin VHS-videokasetin sisältä sopivia metalliputkeloita, jotka halusin kaapin jaloiksi. Nyt siis käsienpesuallas nousee liian korkealle, siksi reikä pitäisi saada tehtyä. Nyt homma seisoo. Allaskaappi on sytyketikkua ja tuleva allas on madallettu deodoranttikullon korkki. 


Yhdessä askaroitua

 
Me Kajaanin nukkekotiharrastajat kokoonnuimme eilen tekemään ruukkukukkia. Yhteensä viisi naista ja yksi kissaherra saivat aikaiseksi pelargonioita ja kliivian. Kaikki olivat ylen tyytyväisiä tuotoksiin. Neljä tuntia vierähti yhdessä hujauksessa. Kiitokset osallistuneille ja Lealle hyvistä kahveista.