30. elokuuta 2013

Uusi projekti. Talo nro 4!


Tässä talo löytöhetkellä!


Tapetit hiottu ja pölyä keräävä yläkerran 'kokolattiamatto' revitty pois.


Pohjamaalattu. Ruskeat muoviovetkin saivat hiomisen jälkeen valkoisen maalin. Etureunan listat vaikuttivat varmaan ennen valkoisilta, mutta eivät enää seinien ja lattian maalaamisen jälkeen. Keltaisiksi muuttuneet listat maalattiin nekin hionnan jälkeen valkoiseksi.  


Tapetoinnit on tehty kaikkialle muualle paitsi wc tiloihin, joka odottaneen inspiraatiota. Lattialaudoitus on biltematikkua, jonka reunat pyöristin mattopuukolla ja hioin hiomapaperilla ennen maalausta. Sain kuluneen lankkulattian tunnelman. Lattiamaali on vaaleaa roosaa, sitä kun sattui sopivasti olemaan tyttären huoneen seinän maalauksen jäljiltä.



Portaiden runkona on alkuperäiset portaat. Nekin piti maalata, kun olivat kellastuneet. Askelmat on päällystetty lattialankulla. Kaikki kaiteet olivat talosta hävinneet. Olin joskus vuoleskellut toiseen projektiin kaidepuita jäätelötikuista, ne sijoitin portaikkoon ja yläkerran kaiteeseen. Aika tavaran kaupitsee! Portaiden alle tulee ruokavarasto. Siinähän kävi niin, että hoksasin hyllyjen sijoittamisen vasta kun olin liimannut portaikon paikoilleen... Ovikin on olemassa, mutta saranoiden liimaukset pettivät. Nyt odotellaan hetipitiliima-tilausta tulevaksi kaupasta.



Rakennustarkastajakin kävi syynäämässä talon ja antamassa luvan sisustamisen aloittamiselle. Herra Felix oli sangen tarkka, kävi läpi kaiken katonrajaa myöten, portaiden kantavuuskin häntä huoletti. Loppulausunnossa hänellä oli vain yksi huomautuksen sana ulkokatto olisi hyvä olla ennen syyssateiden alkua

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti