23. tammikuuta 2010

Sinikulma

Tässä on ensimmäinen rakentamani nukkekoti, Sinikulma. Talon korkeus on 107 cm, leveys 80 cm ja syvyys 32 cm. Tein talon tyttärelleni vuonna 2002 tämän ollessa kaksivuotias! Esikuvana oli Muumitalo, sitä nimeä talo kantoi pitkään. Minun mielessäni se on yhä muumitalo. Puhun vielä, että Muumimamma saa saa keittiöön sitä ja tätä. Siksi saan nuhteita muumihöpötyksistäni tyttäreltäni, joka haluaa jo 'isona' tyttönä unohtaa koko muumi-kauden.
Talon alla on huonekalurenkaat, joiden avulla se oli helppo kääntää seinään päin piiloon kun oli tarvis. Talossa oli alkuun kovaa kulutusta kestävät kalusteet. Vähitellen kalusteita on uusittu, lisätty ja 'kevennetty' omistajan iän myötä. Taitojen karttuessa tytär on itsekin alkanut askartelemaan juttuja taloon.

Taloa tehdessäni halusin ikkunat takaseinään ja päätyseinä jäi ulkoa päin karun näköiseksi. Niinpä maalasin valeikkunat sekä muovailin Fimosta kukkalaatikot.


Keittiö
Keittiö on talon sielu. Jääkaappi, tiskiallas ja hella ovat alkuperäisiä kalusteita. Kalusteet vaihtavat paikkaa viikoittain. Varsinkin vierailevat lapset pistävät talon järjestyksen usein uusiksi.


Mustikka- ja omenapiirakkaa, juuri uunista nostetut. Aivan kuin kuulisin kahvinkeittimem äänen ja vienon kahvintuoksun...


Ruokia Fimosta. Tarjolla uunilohta perunapedillä, kinkkupastaa, fetasalaattia ja juustovoileipiä. Massailu on mukavaa. Keittiön pöydällä vaihtuu ruokalajit usein kakkukemuista kymmenen ruokalajin illalliseen. Taitavat asukkaat olla melkoisia kulinaristeja.


Eteisaula
Alakerran keskimmäinen huone on eteisaula.
Wc ja kylpyhuoneWC löytyy alhaalta myös. Posliinikalusteet ilmestyivät vessaan myöhemmin. Aiemmin siellä oli vanerista kootut kalusteet. Laatikosta tehty pyykkikone on alkuperäisiä kalusteita vuodelta 2002.


Sali, olohuone

Sali sijaitsee toisessa kerroksessa.


Talon asukkaat ovat taiteen ystäviä. He harrastavat taiteen vuokrausta ja asioivat usein nimettömän Kauppatalon galleriassa vuokraamassa taidetta. Taulu on kehystetty tulitikuilla ja tikut päällystetty kullan värisellä kohovärillä.


Takka- ja musiikkihuone
Takka ja musiikkihuone on myös toisessa kerroksessa.Pönttöuuni on alkuperäinen kaluste. Pohjana hieman kavennettu Pringles-purkki, uunin päällinen on kullan värisellä kontaktimuovilla päällystetty lasipurkin kansi. Uuni on päällystetty Laura Ashleyn tapetilla. Kontaktimuovilla on vuorattu uunin luukut. Nyt alkaa kontaktivuovi menettää ryhtinsä n. 7 vuoden palvelun jälkeen. Uunissa palaa tulena led-tuikku. Eteen on liimattu halkoja, jotta saataisiin oikea tunnelma. Uunin takana on aukko, josta saa painaa tuikun palamaan. Asukkaiden toiveissa olisi uuniremontti. Tekijästä ei ole tietoa.


Keinutuoli on ostettu jo 15 vuotta sitten jostakin käsityömyymälästä. Aitoa suomalaista käsityötä.
Lasten huone

Kolmannessa kerroksessa on makuuhuoneet. Tässä lastenhuone. Persikan värinen sänky ja lipasto alkuperäisiä kalusteita. Sängyn päiväpeite on Railin virkkama. Matto on kudottu yhdessä tyttäreni kanssa pienillä kangaspuilla.
Lastenhuoneen kattokruunun on tehnyt tyttäreni ollessaan 5-vuotias.


Osa kalusteita odottaa maalaria. Mutta kun huoneiden järjestys muuttuu usein on maalarin varaamista lykätty tulevaisuuteen.


Makuuhuone
Aikuisten makuuhuone on kalustettu valkoisilla kalusteilla. Sänkypeitto sekä huoneen matot ovat Railin tekemiä.

Vintti
Talon vintti on varastokäytössä. Tällä hetkellä siellä on taloon sopimattomat kalusteet odottamassa uutta kalustajaa/sisustussuunnittelijaa, joka voi sijoittaa nahkatuolin vaikka vessaan. Tämä talo onkin tehty leikkimistä varten.

Vaikka Sininen talo on kohta 8 vuotta vanha on siellä edelleen keskeneräisiä asioita. Ikkunoihin pitäisi saada ristikot ja pleksit laseiksi, ovenpielet tarvitsisivat listoitusta samoin lattia- ja kattolistat puuttuu. Vain muutaman työn mainitakseni. Puutteet eivät onneksi ole häirinneet leikkimistä.


2 kommenttia:

  1. Onpa ihana talo ja hyvä idea tuo laittaa pyörät alle! Tiina

    VastaaPoista
  2. Pyörät on tosi hyvät nukkekodin alla! Nukkekoti on muuten painava liikutella. Sen voi siirtää siivouksen tieltä tai käänntää päivänvaloon päin, jotta näkee leikkiä paremmin.

    VastaaPoista