13. helmikuuta 2014

Olohuoneen pieni pintaremontti

Eiköhän se ole ihan oikeassakin maailmassa todettu, että maku ja muoti tapettien suhteen muuttuvat kymmenen vuoden välein. Näin kävi Sinikulmankin kohdalla. Edelliset tapetit olivat yli kymmenen vuotta vanhat, silloin taloa tehdessä valitut. Tapetit kestivät hyvin lasten leikit, muutamat sinitarraläikät siellä on.
Viime lokakuussa tein kuvassa olevan modernin sohvaryhmän, joka ei sopinut enää tapetteihin. Tytärkin oli samaa mieltä. Siitä lähti harkinta-aika, joka päättyi toimenpiteisiin tällä viikolla. Muutoskohteena oli olohuone.

2014

2009

Olohuone toimi aiemmin takkahuoneena. Tapetit ovat aikansa eläneet. Tytär halusi modernia sisustusta , sininen sohva ei sovi kuvioon.
Tilalle saatiin modernia raitaa ja harmaan eri sävyjä. Voi olla, että jossakin vaiheessa lattiamateriaalin punertava laminaattipinta saa uuden värin...Tunnelma olohuoneessa muuttui. Tila tuntuu korkeammalta varmaankin tapetin kuvioinnin myötä. Kattokruunu tulee kokemaan muodonmuutoksen. Väritys muuttuu valkoiseksi ja lisäksi jokunen riippuva kristalli. Se on ensimmäisiä nukkekotiaskartelujani, siksi se jää uudistuneena paikoilleen. Ikkunassa ei ole koskaan ollut verhoa, nyt siihen tuli valkoinen valelaskosverho.Lattia sai uudet kudotut pellavamatot. Televisiotason virkaa tekee toistaiseksi Indiskan pöytä, joka on lainassa eteisestä. Pöydän päälliset tavarat jalkalamppua lukuun ottamatta on viimeisen joulukalenterivaihdosta saatuja.Olohuoneen pöydäksi on suunniteltu arkkupöytää, joten tuo ylikorkea pöytä siirtynee muualle...Seinä jää kaipaamaan vielä taulua. Nalletyyny ja harmaa viltti on saatu viimeisestä joulukalenterivaihdosta. Ruskea nallukka on Facebookin nukkekotikirppikseltä. Musta rahi on nahalla päällystetty puupalikka. Jakkarat pitsikulhon ja huonepalmun alla ovat tehty oasissienen pidikkeestä.  Ei kommentteja:

Lähetä kommentti