4. helmikuuta 2015

Saunaremontti ex tempore

Ei pitänyt tulla saunaremonttia, ei ainakaan tänään. Piti vain käydä kysymässä paikallisesta rautakaupasta poistoon menneitä mosaiikkilaattoja. Tarkoituksena oli tehdä se remontti joskus hamassa tulevaisuudessa....

Kuinkas sitten kävikään! Rautakaupasta poistuin vajaan neljän euron mosaiikkilaatta-arkin kanssa. Kotimatkalla kuinka ollakkaan kirpputorilta löytyi metallinen teline maustesirottimille, josta tulisi ilmiselvä moderni kiuas. Kieltämättä kotona Lea-nukkisystäväni tekemät saunanlauteet sekä Pian joulukalenterivaihdossa tekemät ihanat pefletit, saunavati ja löylykauha odottivat kodittomina paikkaansa. Ilmassa olivat selvät merkit saunaremontille.

Sinikulman aneeminen kylpyhuone tarvitsi selkeästi muutosta. Vessa siirtyy toisaalle ja tähän tehdään moderni sauna suihkuineen.


Lattialaatat olivat irtonaiset ystäväni aikoinaan tekemästä 1:1 kylpyhuoneremontista jäljelle jääneitä. Ei siis tarvinnut repiä mitään irti. Vaaleaan lattiaan musta pohjamaali ja uudet lasimosaiikkilaatat yksitellen liimaten paikoilleen. Jakohan ei tietenkään mennyt leveyssuunnassa tasan, joten vasempaan reunaan jäi toistaiseksi laataton kaistale odottelemaan oikean työkalun löytymistä laattojen katkaisuun. 


 Tällainen siitä sitten tuli valmiina muutaman työtunnin jälkeen. Tosin haaveilen vielä saunan ja suihkun väliin lasiseinää ja lasiovea. Pieni suihkuseinäkin olisi kiva suihkun ja hyllyn väliin...


Seinien panelointi oli puun värisestä bamutabletista leikattu palanen. Sävytys on tehty vedellä ohennetulla mustalla silkkivärillä. Naulakko on biltematikkua  ja koukut ovat eräänlaisia helmiä. Poljinroskis on vain hämäyksen vuoksi tuossa, ettei laataton seinänvieri pistäisi silmään.


Kiukaan runko on minikokoisten maustesirottimien teline. Kiukaan pohjaan liimasin tuikkukynttilän alumiinikuoren puolikkaan. Kangastilkuista löytyi verkkoa, jottei kiuaskivet kolise lattialle. Kiuaskivet ovat Rhodoksen rantakiviä. Kiukaan päällä 'vuolukivinen' kiuaskuppi tuo kosteutta löylyihin. Kuppi oli korkkilaatikon pohjalta löytynyt kuminen pikkukorkki.
Suihkun taustaseinä on harmaata askartelukartonkia. Vieressä shampoille ja pyyhkeille oma hylly oli alunperin ruskea kynttilöiden myyntilaatikko, nyttemmin maalattu mustaksi.


 Suihkusta olen ylpeä. Se on koottu seuraavista materiaaleista:
 • pätkä grillivarrastikkua (tanko)
 • tuikkukynttilän alumiinikuorta (tangon päällystys)
 • pikkuruuvi (tangon yläpään koristus)
 • metallivitja, joka tullut ostovaatteen tuotelapun mukana (letku)
 • kaksi kuulakärkikynän klipsiä (käsisuihku ja sekoittajan hana)
 • kaksi kuulakärkikynän metallista kärkeä (vastakkain asetettuina sekoittaja)
 • kaksi metallin väristä helmeä (lämpötilan ja vedenmäärän säädin)
 • kaksi metallista neliön muotoista osaa vanhasta vyöstä (kiinnikkeet seinään)
 • rautalankaa (suihkun pidike tangossa)


 Siinä ne Lean tekemät lauteet  ja Pian pefletit, vati ja pesusieni ovat omilla paikoillaan. Löylykiulun tein kirkkaan muovikorkin päälle liimaamalla bambutabletin palasesta. Samoin lauteiden 'selkänoja' on bambutabletista purettuja rimoja.Ilmanvaihtoakaan ei ole unohdettu tästä saunasta. Räppänä on vanha farkkujen mukana aikaa sitten tullut varanappi.

Josko jo pääsisi löylyille?
4 kommenttia:

 1. Onpahan hieno huoneen muodonmuutos. Kerrassaan upea sauna. Minunkin täytyy varmaan saada taloon musta sauna, kun isäntä ei anna oikeaa saunaa "sotata" :)

  VastaaPoista
 2. Hei Janna,
  Hienoa työtä. Kaikki näyttää hirveä.
  Iso hali,
  Giac

  VastaaPoista
 3. Upea Remontti, kyllä kannatti tehdä! Hieno!

  VastaaPoista