13. lokakuuta 2015

Pönttöuuni-illan tuotoksia


Nukkekotiharrastajilla oli viime viikolla pönttöuuni-ilta.


Materiaalia hakiessa yksi asia oli selvä: pönttöuunin runkona toimisi kalastajalangan kartonkihylsy. Tässä vaiheessa kuvioissa pyöri kasvorasvapurkki, jonka oli alunperin  tarkoitus olla osa uunia jotenkin...


Kasvopurki-idea kuivui. Miehen lahjoittamasta nahkavyöstä sain tehtyä ala ja yläosaan levennykset kahdella suikaleella. Lisänä oli vanhaa repun nyöriä, koristenauhaa sekä samettista tarrapitsiä. Koristenappi löytyi aarrelokerikostani. Sinne tulee heitettyä kaikkea halkaisijaltaan alle kolmesenttisiä metallijutskia. Tähän asti pääsin taapaamisessa, loput jäi laiskanläksyksi.


Kotona hommaa jatkettiin. Uunin pinta sai maalin. Luukut leikkasin jo valmiiksi kaarevasta talouspaperirullasta ja päällystin margariinirasian foliokannen palasilla. Koristeena luukussa on litistettyjä korunosia. Luukkujen reunassa on ääriviivatarraa. Kahvat ja saranat ovat putkihelmiä. Roikkuva ketju on ostovaatteen mukana tullut. Päähän on liimattu kynsiliimalla pisarahelmi. 



Siinä molemmat uunini. Oikeanpuoleinen valmistui jo illan aikana. Pohjana on keraaminen maljakko. Luukkujen koriste on  korvakorujen laattamainen osa. Kaikki kirpputorilöytöjä, yht 2,5€. Kullan värinen metalli luukuissa ja kipinäpellissä on sinappituubista. Ketju ja sivuräppänä ovat myös aarrelokerikosta. 

Nyt vaan on pieni pulma. Vihreä kaakeliuunille ei ole paikkaa. Sille on varastossa kaveriksi vihreä valaisin. Pitänee luoda uusi vihreä huone tai talo...

2 kommenttia: