3. helmikuuta 2010

Wanha leipomo


Kauppahuoneen alakerrassa Café Isabellan naapurissa on Wanha leipomo. Leipomon tiiliverhoillut seinät ovat itsekovettuvaa askartelusavea. Kuivuessaan se kutistui niin että tarvittiin leveät nurkkalaudat ja listat. Hämärä tunnelma säilyi.


Leipomoa pitää irlantilaissyntyinen nuoriherra O´Connell. Hänen leipomuksensa tunnetaan laajalti. Ne myös maistuvat naapurikahvilassa, jonne toimitetaan tuoreita leivonnaisia menekin mukaan. Kuvassa hän on tekemässä piirastaikinaa.


Laatikkomallinen leivinuuni olisi vienyt käytännössä liikaa huonetilaa, niinpä tein uunille vain luukun seinään. Halot on pilkottua pihlaja-angervoa. Harvensin pihalla pihlaja-angervopensaikkoa ja tein samalla pari mottia halkoja nukkekotiin.


Hyllykkö on puisten pääsiäismunien myyntirasia. Munia oli ostettava useampi paketti, jo ihan lokerikon takia. Hämärässä nurkkauksessa on vesiallas. Allas on itsekovettuvaa askartelusavea. Hioin epätasaisuudet ja lakkasin sen kirkkaalla kynsilakalla. Hana on "tilauksessa", siihen asti leipomossa ollaan kantoveden varassa.


Hellan maalasin sinimustasta tunnelmaan sopivammaksi. Huuvan tein pahvista ja maalasin metallin väriseksi. Täältäkin löytyy kristallikruunu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti