28. huhtikuuta 2015

Keittiön uusiutuminen

Ruusukujan keittiö on ollut työn alla jo jonkun aikaa. Nyt se alkoi vaikuttamaan liian valkoiselta ja ehkä liian täydeltäkin. Vaikka kyseessä on Lundby haluan pitää kalusteiden mittakaavan 1:12 koossa. 

Värikkäät valaisin, verhot, jakkarat ja matto eivät kovin piristäneet. Tässä olen kaavailemassa jääkaapin paikkaa nurkasta. 


Maalasin keittiön kaappeja turkoosilla ja nostin ne hieman ylemmäksi laittamalla puuhelmet jaloiksi. Välitilaan tuli kiiltäväpintainen kiiltävä kartonki, joka alunperin oli lelupaketin taustapahvi.

 Mukit löysivät telineen kaappien välitilasta. Alkujaan mukit ovat tyttäreni Little Pets-hahmoilta.

Tiskialtaan yläpuolelta puuttuu hana. Olen viime aikoina tehnyt muihin taloihin neljä hanaa, joten 'hanatarvikkeet' ja mielikuvitus loppuivat. Tiskiallaskaapin eteen tulisi varmaankin samaisesta kankaasta oviverho, kuin ikkunan verhotkin ovat... hella puuttuu vielä allaskaapin vierestä.

Pöytä vaihtui  pyöreäksi. Pöytälevy on Nutella-purkin kansi, kannen päälle laitoin pyöreän peilin, jotta kannesta tuli tasainen. Jalkana toimii kassanauhanrullan hylsy sekä kirkas muovikiekko. Nyt on mietinnässä maalaisiko jalan ja laittaisiko pöytäliinan, sillä ainakin saisi lisäväriä.  

Nurkkaan tuli jääkaappi tuttirasiasta ja jalkoina toimivat helmet. Oven kahvana on vanha hiuspinni. Pari muovista koristetta toimii jääkaappimagneettina. Kaapin ovessa on naapurilta tullut kutsukortti. 


Lisäkalusteeksi keittiöön tuli pieni kaappi ja sen yläpuolelle tarjotinteline. Kaappi tuntui hieman värittömältä...


 ...sittenpä maalasin kaapin ovet vaaleankeltaisella. Jotta projekti ei valmistuisi vielä, menee matto mietintään, tuohan ei nyt sovi keittiöön ollenkaan! Ja kattolamppu näköjään pitää oikaista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti