26. marraskuuta 2014

Sähköistysprojekti

Neljästä nukkekodistani vain yhdessä on sähköt, Kauppahuone sähköistettiin sen tekovaiheessa. Koin sen vaikeatöiseksi sarjoituksineen kaikkineen. Onhan se hienoa kun saa katkaisijasta valot erikseen joka kerrokseen. Turhaa hifistelyä, näin jälkikäteen ajateltuna.


Tiheikön väen koloa varten hankin muutama vuosi sitten 20 lampun sisävalosarjan. Haaveissa valaistuksessa on ollut tunnelman tuominen ja yleisvalaistuksen saaminen. Nyt muuttoni yhteydessä kun kaikki nukkekodin kalusteet olivat vielä laatikoissa, valaistus oli helppo tehdä.Talon takalevyyn porattiin 5mm:n reiät sopiviin kohtiin, joista lamput työnnettiin. Haastetta valaistussuunnitelmaan teki lamppusarjan lamppujen olevan johdossaan kymmemen sentin välein. Osalle valoista ei saanut järkevää paikkaa, joten ne jätettiin asentamatta (valaisemaan takaseinää). Kahdestakymmenestä valosta sain käytettyä kuusitoista.


Tämä nyt ei taas näytä miltään näin kameralla otettuna. Suunnittelin pehmentää lamppujen valoa tipalla kellertävää lasiväriä lampun päälle... Lienekö kenelläkään siitä kokemusta?

Tietenkin tekijä ei ole täysin tyytyväinen kellari jäi huonolle valaistukselle. Jostapa jostakin tulisi vastaan 40-osainen valkoinen valosarja vastaan....


kaikesta huolimatta tästä tuli oiva valaistuselementti olohuoneeseemme, oikea katseen vangitsija.

2 kommenttia: