15. tammikuuta 2017

Eipä isä arvannut - mutoksia hiiritalossa

Tiheikönväen talossa tuulee muutoksen tuulet. Etenkin kellarikerros kokee suuren muutoksen. Ja kaikki lähti yhdestä isän heikosta hetkestä....Äiti-hiiri mittailee kellarikerroksessa ja suunnittelee tyytyväisenä muutosta. 


Kaikki tämä lähti yksinkertaisesti siitä että isä lupasi toissaviikolla takkatulen ääressä istuessaan rakentaa vaimolleen kangaspuut!


Kangaspuita tehdessä tuli mietittäväksi minne ne sijoitetaan. Äiti ei halunnut niitä keittiöön eikä olohuoneeseen vaan paikka löytyi kellarikerroksen ruokavarastosta. Puiden teko on vielä pahasti kesken. Tässä menee nyt muutama tovi, isä tuumaa.Ruokavarasto sai väistyä (oikeastaan suurin osa ruokavarastosta siirtyy lisäsiipeen) vain murto-osa ruokatarpeista jää kellarikomeroon.  Suuri ruoka- ja astiakaappi siirtyy keittiön.


Alakerrassa isällä on oma erillinen verstaansa tämän vanhan ruokavaraston vieressä (kuvan ulkopuolella oikealla). Isä saa aikanaan oman höyläpenkkinsä samaan tilaan ruokakomeron eteen. Nykyinen verstas tyhjennyttyään muutetaan saunaksi ja pesutilaksi. Nekin isän tehtävälistalle.

Eipä isä arvannut, mikä siitä seurasi kun lupasi äidille kangaspuut...3 kommenttia:

  1. Ihanat kangaspuut tulossa, sellaiset vanhanaikaisen näköiset. Lapsuuskodissani oli ja on edelleen 1800-luvulta kangaspuut, joilla olen yhä mattoja tehnyt. Ulkonäöltään muistuttavat noita sun tekemiä.

    VastaaPoista
  2. Kivoja kuvia ja ihana kellari ja esineitä talossasi! Juuri sellaista tyyliä, mistä itsekin tykkään! <3

    VastaaPoista
  3. Ottaisipas kaikki isät äidin toiveet heti toteutettaviksi. Kiva uusi vertas tulossa.Hommia riittää kaikissa muutoksissa.

    VastaaPoista