3. lokakuuta 2018

Hiiriperheen saunahetki

Alakerran sauna on vihdoin valmistunut Tiheikön väen talossa. Hiiriperhe on päässyt nauttimaan oman saunan löylyistä. Oli sitä odotettukin.


Kylläpäs se uusi kiuas antoi mojovat löylyt. Vastassakaan ei ollut moittimista. Ainakin siitä tuli hyvä tuoksu. 

Ulpu oli ensimmäisenä pesuilla. Nyt pyyhe ympärillä hän odottelee kuivumista ja sisarusten joutumista, sillä sitten mennään keittiöön mehulle. 

Käytännössä homma siis meni näin. Vuosia sitten tekemiäni Äiti- ja Isähiirtä oli vaikea asetella eri asentoihin.  Ne kun oli tehty ylen pullukoiksi. Kivojahan ne oli pullukoinakin, mutta taivuteltavuus nyt oli etusijalla. 

Otin Äiti-hiiren malliksi mukaani Nukkekotiyhdistyksen Keuruun viikonloppukurssille. Sain sieltä hyviä neuvoja kuinka muokata sen vartaloa. Alkuperäinen askartelupunos rangassa korvattiin aidolla, vahvemmalla piipunrassilla. Siispä kropat uusiutuivat päästä alaspäin myöhemmin kotona kaikilla. Neulahuovuttamalla tein muun kropan. 

Näin kävi että Äiti-hiireltä putosi 30 kiloa painosta, samoin kävi Isä-hiirelle. Lapsosetkin kasvoivat pituutta hieman. 

Nyt siis kaikki ilman vaatetusta ja siksi saunapostaus tuntui sopivalta. 

6 kommenttia:

 1. Ihana hiiriperhe ja kodikas sauna heillä, kyllä kelpaa kylpeä!

  VastaaPoista
 2. Suloinen saunahetki perheen kesken. Ihana kuva!

  VastaaPoista
 3. Kertakaikkisen suloista! Itse ostin vanhan nukkekodin ja mua vähän jännää miten alan sitä laittamaan. Tykkään niin sadunomaisesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mieti vain mitä tyyliä haluat. Hiiritaloni on saanut innoituksen Tiheikön väen kirjoista. Ihastuin myös Onneli ja Anneli-kirjoihin jo ennen elokuvia. Toteutin oman talon vanhaan Lundbyhyn kirjoista saadun fiiliksen mukaan. Elokuvan talossakin oli samoja fiiliksiä. Sadussa voi vähän irrotella enemmän...

   Poista
 4. Herttainen pikku sauna ja suloiset saunojat!

  VastaaPoista