22. helmikuuta 2012

Muuttovalmis kolo

Muutaman vuoden suunnittelun ja pähkäilyn jälkeen saatiin Tiheikön väen kolon pinnat valmiiksi sisäpuolelta niin tyydyttävään kuntoon, että saadaan kalusteet sisään.

"Vihdoinkin Kellukan hiiriperheen kotikolo saatiin remontoitua sisältä asuttavaan kuntoon. Siihen vierähti oletettua enemmän työtunteja niin isä-hiireltä kuin metsähiiriyhteisön muilta vapaehtoisilta nikkareilta."

"Koloon saatiin sovitettua kylpyhuone/wc, lasten tilava makuu ja leikkihuone parvella, olohuone, vanhempien makuuhuone, työhuone, suuri keittiö sekä ruokakellari. Remontoimatta jää kellarissa yksi tila, siitä tehtäneen sauna! Lasten mielestä se olisi hyvä idea, äiti-hiirikin oli ideasta mielissään, saisihan hän vaatteiden pesulle turvallisemman paikan. Pyykinpesu puron varrella on toisinaan vaaroja täynnä."

"Isä-hiirtä saunaidea mietityttää, tietäähän se hänelle lisätyötä. Muutenkin koko talon remontti otti kovin voimille. Hän olisi halunnut varata tilan nikkarointia varten, tarvittaisiinhan kotona jos minkäkinlaista huonekalua ja tarviketta. Mutta äidin turvallisuus painaa toisaalta vaakakupissa merkittävästi. Kaikki on nyt isästä kiinni."

Sisäkattoja on pyöristetty paperimassalla ja valkoisella itsekovettuvalla savella, jotta saataisiin vaikutelma puun koloon kaivetuista huoneista. Kattoihin lisäilmettä on saatiin kattohirsillä.

Kaikki lattiat on märkätiloihin tarkoitettua bambukäytävämattoa. Aivan kuin lankkulattia! Keittiön kiviseinä on kivikuvioitua kartonkia. Kellarin kivilattia on maalattua kananmunakennoa. Saumaus on ikkunakalvoväriä.


Parvi rakennettiin ylimpään kerrokseen, ja saatiin korkea huonekorkeus hyötykäyttöön. Puutavaraliikkeessä myyjä sahasi minulle valmiiksi oksattomasta laudasta nukkekodin hirren, lankun ja laudan paksuisia rimoja. Hieman oli myyjä ihmeissään vaatimuksistani, eikä veloittanut sahauksesta mitään. Suuri nippu eri paksuisia rimoja parilla eurolla!

3 kommenttia:

 1. Kiva talo tulossa! Tykkään kovasti tuosta yläkerran parvesta.

  VastaaPoista
 2. Huoneen korkeus mietitytti pitkään. parviratkaisua on rakenneltu ja purettu useamman kerran. Olen siihen itsekin nyt tyytyväinen. Toivon vaan että seuraavat brobleemat ratkeaisivat helpommin ;)

  VastaaPoista
 3. Tienes una casa hermosa!
  Un abrazo
  You have a wonderful house!
  A hug

  VastaaPoista