14. marraskuuta 2018

Esittelyssä Sinikulman nukkekoti

Ensimmäinen tekemäni nukkekoti, Sinikulma (ent. Sininen talo) on kokenut suuren muutoksen sen rakentamisen (2003) jälkeen. Viimeiset muutokset tehtiin syys-lokakuussa, ennen Mininikkareiden näyttelyä Kainuun Museolla. Tässä se on näyttelyssä toisen taloni rinnalla vasemmalla. 

Talon alkuperäieen muodon esittelin tässä blogissa vuonna 2010. Alkuperäisen talon pääset näkemään tästä. 

Nykyään vanhan wc:n tilalla on sauna. Takka- ja musiikkihuone on saanut väliseinän ja tilassa on nyt työhuone ja kodinhoitohuone / wc. Seinät on tapetoitu nykyajan trendien mukaisesti, ikkunat ja väliovet on tehty kokonaan koska niitä ei ollut ollenkaan, pelkät aukot vaan. Talon kalustus on mennyt täysin uusiksi, ostokalusteita ei ole kuin lainattu wc-pönttö ja lasinen kaappikello. Talo on päivittynyt tähän päivään.

Kuvat on otettu vasta näyttelyssä, sillä valmistautuminen meni viime tinkaan. Näyttelyssä talojen edessä oli pleksit. Osassa kuvia on salamavalon heijasteet. 

Keittiö on saanut valkoiset kaapistot jo muutama vuosi sitten. Kaikki kodinkoneet (erilaisia pahveja), pöytäryhmä tuoleineen (biltematikkua, säkkikankaista lahjakassia), keittiöjakkara (biltematikkua, puista pumpulipuikon vartta, kartonkia), syöttötuoli (biltematikkua) ja valaisimet (pyykinpesuainepullon korkki, varrastikkua, puuhelmi) on tehty tänä syksynä.  

Jääkaappi on vanha kännykkälaatikko ja kahvat ovat kuulakärkikynän klipsuja. Tämäkin valmistui lokakuussa.

Eteiseen on jäänyt siivousvälineet esille. Asukkailla oli kiire lomalle, koska heidän asuntonsa on näyttelyssä esillä. 


Eteisen vaatekaappi on ollut pitempään valmiina. Penkki, kenkäteline (pahvia, pyöreää puutikkua) valaisimet (roll-on deodorantin pallo) ovat valmistuneet tänä syksynä. Naulakko (biltematikku) valmistui viimetipassa, talo näyttelyyn kuljetusaamuna. Onneli ja Anneli Ruusukujan talostani ovat tulleet kotivahdeiksi. Onneli on tullut juuri sisälle. 

Sauna ja pesuhuone on ollut valmiina jo pitempään. Sitä olen esitellyt TÄÄLLÄ.

Olohuoneen sohvaryhmä valmistui Mininikkareiden tapaamisen innoittamana 2013.  

Televisio (jääkaappimagneettilevyä, korurasian pohja), spottivalaisin (ilmoitustaulun puinen nupi, helmiä,pyöreä puutikku) ovat valmistuneet tänä syksynä. 

Kotitoimisto on entistä takkahuonetta. 

Toimisto on valmistunut pikkuhiljaa. Tänä syksynä näyttelyn innoittamana / pakottamana on valmistunut työtuoli (biltematikku, säkkikangas), valaisimet (hehkulampun kanta roll-on deodorantin pallo, puutikku), seinähylly (pahvia, biltematikkua), pikkuirtainta sekä pöytätaso. 

Yhdistetty wc ja kylpyhuone on osa vanhaa takkahuonetta. Tänä syksynä tänne on valmistunut pesutorni (pahvia) korit, valaisin (roll-on deodorantin pallo ja lääkerasvatuubin kaula), pyykkikori (pahvia, aida-kangasta, pitsiä) ja silityslauta (balsaa, pumpulipuikkoa, tuikunkuorta). Vessanpönttöä en ehtinyt tehdä, se on nyt tässä tapauksessa lainassa kollegalta. 

Makuuhuoneessa kaikki on muutaman vuoden takaa. 

Taso on lainassa Onnelin ja Annelin Ruusukujalta. Tyynyt olen hankkinut Nukkekotikirppikseltä. 

Vintti valmistui tänä syksynä. Tapettina on verottajan kirjekuoren nurja puoli, minusta niin sopiva sävy vintttiin. Kun kuviota ei tuijottele liina tarkkaan, niin menettelee. 

Vintille on kertynyt kaikkea vanhaa tavaraa.

Sinikulma sai eteensä näyttelyyn pleksin, joten taloon ei enää kerry pöly. Ja suurimmalta osalta se on valmis.

Tosin suunnitelmat wc-pöntöstä ja makuuhuoneen peilipöydästä ja liinavaatekaapista jo vireillä. Talon kattokin pitäisi kaventaa ja räystäitä lyhentää, kun talo vie niin paljon tilaa. Onpa välähtänyt mielessä jopa kattolinjauksen muuttamisen pulpettikatoksi, jolloin saisi täyskorkeita huoneita ja vinttikerrokseenkin lisää huonetilaa... Mutta perheelle luvattu pitää harrastamisessa huilia. Tiukille ottaa!

7 kommenttia:

 1. Voi kun upea talo!!! Meilläkin on nuken talon remppa menossa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nukketalon remppa on mukavaa puuhaa. Ei ota niin koville kuin oman kodin remontti 😉.

   Poista
 2. Hei Janna,
  Se on kaunis nukkekoti. Huoneet ovat erittäin kauniisti viimeisteltyjä ja hyvin varustettuja.
  Iso hali
  Giac

  VastaaPoista
 3. Hei Jaana! Kiitos kirjoituksestasi, mukava huomata että kaikki ei sittenkään ole syntynyt ihan siitä vaan - lennossa! Olet keskittynyt tekemiseesi ja töiden jälki on harkittua ja täydellistä!
  Perhe tarvitsee aikaa ja lomaa tarvitset urakan jälkeen sinäkin.

  VastaaPoista
 4. Kiva nukkekoti ja hyviä ideoita tavaroiden toteutukseen. Kiitos hyvistä vinkeistä.

  VastaaPoista