17. tammikuuta 2014

Alakerran kellarivarasto vihdoin käytössä

Talon alakerrassa oleva varasto on vihdoin valmis. Isä-hiiri teki viikkokausia pitkiä työpäiviä varastoa rakentaessaan. Kattoa piti tukea hirsitolpilla. Lattia oli onneksi valettu jo jokunen aika sitten.




 Suuri työ oli kalusteiden tekeminen. Isä-hiiri on taitava puuseppä.



Hieman jäi lautoja jäljelle. Niistäpä varmaan tehdään ovi uuteen varastoon.



Äitihiiri on tyytyväinen. Enää ei tarvitse käyttää entistä väliaikaiseksi tarkoitettua välivarastoa, vaan kaikki ruuat ja lisäastiat ym. tarvikkeet ovat kätevästi saman katon alla. Ja tilaa riittää. Isä hiiri lupasi laajentaa varastoa vielä edelleen. Kun laajennus on valmis varastojen väliin puhkaistaan ovi. Uusi varasto olisi ennemmin kellari, sinne sijoitettaisiin viileyttä vaativat juurekset.



Nyt onneksi kaikille säilöttäville ruuille on tilaa. Maissinjyvät sekä syksystä lähtien säilyneet kuivatetut tyrnimarjat ovat helposti saatavilla. Juustotkin ovat päässeet esille. Viime syksy oli huono sienisadoltaan. Jäljellä on enää yksi tatti, siitä tuleekin sitten kunnon sieniateria.



Lattialla säkeissä on auringonkukansiemeniä, papuja, vehnää sekä aikuisten herkkua, kahvipapuja. Toisaalla varastossa on lisää viljasäkkejä sekä pellavansiemeniä.



Pähkinöitä ja kastanjoitakin on varastoitu runsaasti. Niiden kuoria varten isähiiri on tehnyt pähkinän halkaisutukin. Sen päällysosa on kovera ja sitä vasten on hyvä särkeä kivikova pähkinän kuori. Hyviä työkaluja siihen on taltta, vasara ja kirves (joka on kuvanottohetkellä polttopuusavotassa ulkona).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti