16. tammikuuta 2014

Ruokavaraston kalustusta


Siinä se vihdoinkin on. Uusittu ruokavarasto!


Tihekön väen talon alimmainen kerros on ollut vuosia 'teon alla'. Väliaikaisia rakennelmia oli monenmoisia. Suunnitelmat olivat hieman avoinna. Inspiraatiota hain selaamalla Tiheikön väen koottuja kertomuksia. Suunnitteluun meni vuosia ja toteutukseen puolitoista päivää. Näin projekti eteni.


Tässä on tila tyhjänä. Pintaremontti on tehty kaksi ja puoli vuotta sitten. Siitä tässä lisää.Ensin piti varastoon saada katon tukihirret, niinkuin muussakin talossa on. Hirret oli vanhoja oksattomasta mäntylaudasta sahattuja soiroja, jotka oli käsitelty ja säästetty vuosia tähän tarkoitukseen. Listaleikkurilla oli ilo napsia näitä poikki. Bilteman tikku oli huomattavasti tiukempaa.Huone oli sen verran suuri, että sinne saattoi tehdä suurempia rakenteita. Kirjassa oli yksi kuva, jossa oli samanmoinen porrasrakennelma. Takaseinään tulee uuden inspiraation iskiessä ovi toiseen kellariin tai varastohuoneeseen. Kulku ovelle siis 'laiturilta', jokaon  Bilteman sytyketikkua. Ovi on feikkiä. Seinässä on ovea varten tyhjää tilaa.

Portaiden alle tulee tila polttopuille ja jyväsäkeille.Seuraavaksi ideoin kaapin portaiden viereen. Vetolaatikoista yksi on avattava. Muiden laatikoiden etulevyt ovat kiinni vain muutamalla liimatipalla, eli irrotettavissa jos haluaa myöhemmin tehdä niistä avattavat laatikot. Materiaali sytyketikkua.Takaseinää hallitsee suuri kaapisto työtasoineen. Kaksi vetolaatikkoa ovat irtonaiset. Kaapin ovet ja laatikoston laatikoiden etulevyt kahta lukuunottamatta on liimattu parilla liimatipalla, joten joskus mahdollista tehdä niistä avattavat. Kaksi kapeaa ovea on liimattu avonaisiksi. Nurkkaan oikealle mahtui lisähylly.


Kalusteet on 'petsattu' vedellä ohennetulla silkkivärillä. Materiaalina sytyketikut ja kaapin ovissa jäätelötikut. Kaikki leikkaukset tehty listaleikkurilla.Kalustus on nyt valmis, sisustukseen menee vielä tovi ... ja se ovi tuohon valkoiseen aukkoon. inspiraatiota odotellessa...
2 kommenttia:

 1. Hei Jaana,
  Huone on kaunis. Jokainen yksityiskohta, sekä rakenne-ja lisävaruste, ovat aivan täydellinen. Rakastan huonekalut
  Iso hali,
  Giac

  VastaaPoista
 2. Tämä ruokavarasto on kyllä niin mun suosikki!! Tosi hienosti tuo ilmettä tuo keskilattian pystyparru, wow! Vierähti pitkä tovi blogia selatessa, makeita juttuja..!

  VastaaPoista